PRZEWODNIKI PO SARDYNII ❤️ WYBIERZ SIĘ NA SARDYNIĘ NASZYMI ŚLADAMI

CAGLIARI W 3 DNI BEZ SAMOCHODU ❤️ ODBIERZ E-BOOKA ZA 0 ZŁ!

AKCJA OLIWA Z SYCYLII MARZEC 2025

Udało się

Grazie!

Dziękujemy za zaufanie! Cieszymy się, że chcesz dołączyć do grona fanów Sycylijskiej oliwy Extra Virgin z rodzinnego miasteczka Giuseppe – Caccamo. To już 4 rok z rzędu kiedy razem tworzymy to wydarzenie!

ILE KOSZTUJE OLIWA W TYM ROKU?

220 ZŁ 2L

Ceny idą w górę, a oliwki nie chciały rosnać w 2024 roku. Walczyliśmy o produkcję w najniższej możliwej cenie. 220 zł za 2 litry tego płynnego złota to wciąż dobra cena – kto zna i próbował ten już wie, że warto.

Przypominamy też, że nie jesteśmy masowo działającą firmą. Nasza oliwa pochodzi z małej rodzinnej produkcji, a my musimy zapłacić za transport, magazyn oraz pakowanie przesyłek. Jednak Wasze słowa uznania i ciągłe pytania o naszą oliwę, co roku dodają nam motywacji.

PLAN WYDARZEŃ

WSTĘPNY PLAN DZIAŁANIA

  • Do czwartku 06.03 zbieramy zapisy osób chętnych na zakup oliwy.
  • 07.03 dajemy znać czy udało się zebrać wystarczającą ilość chętnych na wypełnienie palety.
  • 10 – 25.03 organizujemy magazyn i wysyłkę palety.
  • 25.03 dajemy znać kiedy oliwa będzie dostępna w sklepie – w pierwszej kolejności tym zapisanym na Newsletter.
  • Przewidujemy otwarcie sklepu w ostatnich dniach marca.

JEŚLI POJAWIĄ SIĘ JAKIEKOLIEK OPÓŹNIENIA W TRANSPORCIE DAMY ZNAĆ DROGĄ MAILOWĄ!

GRUDNIOWA DOSTAWA ROZESZŁA SIĘ W NIECAŁE 24 GODZINY, PROSIMY NIE CZEKAJ NA OSTATNI MOMENT Z ZAKUPEM PO OTWARCIU SKLEPU.

OLIWA EXTRA VIRGIN

PŁYNNE ZŁOTO SYCYLII

Niefiltrowana oliwa z oliwek extra virgin, powstaje w naszej zaprzyjaźnionej przetwórni Ventura, prowadzonej przez rodzinę o tym samym nazwisku. Maria Chiara najmłodsza z rodu, jako trzecie pokolenie zajmuje się wytwarzaniem oliwy z oliwek. Jej dziadek otworzył firmę w latach 60tych i do dzisiaj niezmiennie w Caccamo na Sycylii powstaje wyjątkowa oliwa, wyciskana metodą na zimno.

 Dzięki tej metodzie można zachować jej najlepsze właściwości i owocowy smak. Oliwa pochodzi z pierwszego tłoczenia z miejscowych oliwek, wyciskana tego samego dnia lub maksymalnie 48 godzin od zbioru owoców. 

Blog

ZAJRZYJ NA BLOGA