AKCJA OLIWA Z SYCYLII 2024
Udało się
Grazie!
Dziękujemy za zaufanie! Cieszymy się, że chcesz dołączyć do grona fanów Sycylijskiej oliwy Extra Virgin z rodzinnego miasteczka Giuseppe – Caccamo. To już 4 rok z rzędu kiedy razem tworzymy to wydarzenie!
ILE KOSZTUJE OLIWA W TYM ROKU?
220 ZŁ 2L
Ceny idą w górę, a oliwki nie chciały rosnać w tym roku. Walczyliśmy o produkcję w najniższej możliwej cenie. 220 zł za 2 litry tego płynnego złota to wciąż dobra cena – kto zna i próbował ten już wie, że warto.
Przypominamy też, że nie jesteśmy masowo działającą firmą. Nasza oliwa pochodzi z małej rodzinnej produkcji, a my musimy zapłacić za transport, magazyn oraz pakowanie przesyłek. Jednak wasze słowa uznania i ciągłe pytania o naszą oliwę, co roku dodają nam motywacji.
PLAN WYDARZEŃ
WSTĘPNY PLAN DZIAŁANIA
- Do czwartku 14.11 zbieramy zapisy osób chętnych na zakup oliwy.
- 20.11 dajemy znać czy udało się zebrać wystarczającą ilość chętnych na wypełnienie palety.
- Do końca listopada organizujemy magazyn i wysyłkę palety.
- Dajemy znać kiedy oliwa będzie dostępna w sklepie – w pierwszej kolejności tym zapisanym na Newsletter.
JEŚLI POJAWIĄ SIĘ JAKIEKOLIEK OPÓŹNIENIA W TRANSPORCIE DAMY ZNAĆ DROGĄ MAILOWĄ!
OLIWA EXTRA VIRGIN
PŁYNNE ZŁOTO SYCYLII
Niefiltrowana oliwa z oliwek extra virgin, powstaje w naszej zaprzyjaźnionej przetwórni Ventura, prowadzonej przez rodzinę o tym samym nazwisku. Maria Chiara najmłodsza z rodu, jako trzecie pokolenie zajmuje się wytwarzaniem oliwy z oliwek. Jej dziadek otworzył firmę w latach 60tych i do dzisiaj niezmiennie w Caccamo na Sycylii powstaje wyjątkowa oliwa, wyciskana metodą na zimno.
Dzięki tej metodzie można zachować jej najlepsze właściwości i owocowy smak. Oliwa pochodzi z pierwszego tłoczenia z miejscowych oliwek, wyciskana tego samego dnia lub maksymalnie 48 godzin od zbioru owoców.
Blog
ZAJRZYJ NA BLOGA
Jak powstaje oliwa z oliwek?
Jak powstaje oliwa z oliwek?Razem z Giuseppe odwiedziliśmy lokalną przetwórnie oliwy z oliwek...
Trzy wskazówki jak zachować smak i zapach oliwy z oliwek na dłużej
Wiesz, że świeżo wyciskana oliwa z oliwek Extra Virgin ma zupełnie inny smak niż ta butelkowana w...
TIRAMISU – przepis Mammy Siciliany
TIRAMISU – prawdziwy włoski przepis z kuchni Mammy Siciliany czyli mojej sycylijskiej teściowej. Puszysty krem, lekki i słodki.