AKCJA OLIWA Z SYCYLII 2023
Udało się
Grazie!
Dziękujemy za zaufanie! Cieszymy się, że chcesz dołączyć do grona fanów Sycylijskiej oliwy Extra Virgin z rodzinnego miasteczka Giuseppe – Caccamo.
ILE KOSZTUJE OLIWA W TYM ROKU?
180 ZŁ 2L
Ceny idą w górę, a oliwki nie chcą rosnać w tym roku. Waliczliśmy o produkcję w najniższej możliwej cenie. 180 zł za 2 litry tego płynnego złota to wciąż dobra cena – kto zna i próbował ten już wie, że warto.
PLAN WYDARZEŃ
WSTĘPNY PLAN DZIAŁANIA
- Do wtorku 14.11 zbieramy zapisy osób chętnych na zakup oliwy.
- 20.11 otwieramy sklep dla wszystkich zapisanych na listę osób – link do sklepu przyślemy mailem. Jeśli Twój mail oznacza nas jako SPAM, możesz dodać nasz adres email do zaufanych.
- 23.11 otwieramy sprzedaż na INSTAGRAMIE – jeśli zostaną nam jakieś wolne puszki
- 23.11 NASZA PALETA POWINNA JUŻ BYĆ W MAGAZYNIE W POLSCE
- 27-28.11 Powinna ruszyć do Twojego domu razem z kurierem lub do paczkomatu, który wybierzesz.
JEŚLI POJAWIĄ SIĘ JAKIEKOLIEK OPÓŹNIENIA W TRANSPORCIE DAMY ZNAĆ DROGĄ MAILOWĄ!
OLIWA EXTRA VIRGIN
PŁYNNE ZŁOTO SYCYLII
Niefiltrowana oliwa z oliwek extra virgin, powstaje w naszej zaprzyjaźnionej przetwórni Ventura, prowadzonej przez rodzinę o tym samym nazwisku. Maria Chiara najmłodsza z rodu, jako trzecie pokolenie zajmuje się wytwarzaniem oliwy z oliwek. Jej dziadek otworzył firmę w latach 60tych i do dzisiaj niezmiennie w Caccamo na Sycylii powstaje wyjątkowa oliwa, wyciskana metodą na zimno.
Dzięki tej metodzie można zachować jej najlepsze właściwości i owocowy smak. Oliwa pochodzi z pierwszego tłoczenia z miejscowych oliwek, wyciskana tego samego dnia lub maksymalnie 48 godzin od zbioru owoców.
Blog
ZAJRZYJ NA BLOGA
Jak powstaje oliwa z oliwek?
Jak powstaje oliwa z oliwek?Razem z Giuseppe odwiedziliśmy lokalną przetwórnie oliwy z oliwek...
Trzy wskazówki jak zachować smak i zapach oliwy z oliwek na dłużej
Wiesz, że świeżo wyciskana oliwa z oliwek Extra Virgin ma zupełnie inny smak niż ta butelkowana w...
TIRAMISU – przepis Mammy Siciliany
TIRAMISU – prawdziwy włoski przepis z kuchni Mammy Siciliany czyli mojej sycylijskiej teściowej. Puszysty krem, lekki i słodki.