

AKCJA OLIWA Z SYCYLII 2022
Udało się! Grazie!
Dziękujemy za zaufanie! Cieszymy się,
że chcesz dołączyć do grona fanów Sycylijskiej oliwy Extra Virgin z rodzinnego miasteczka Giuseppe – Caccamo.


PLAN WYDARZEŃ
WSTĘPNY PLAN DZIAŁANIA
- Do wtorku 09.11 zbieramy zapisy osób chętnych na zakup oliwy.
- 10.11-12.11 otwieramy sklep dla wszystkich zapisanych osób
- 13.11-14.11 otwieramy sprzedaż na INSTAGRAMIE – jeśli zostaną nam jakieś wolne puszki
- 15.11 PALETA RUSZA DO POLSKI
- 30.11 Wjeżdza do magazynu
- 01.12 – 03.12 leci do Twojego domu!
OLIWA EXTRA VIRGIN
PŁYNNE ZŁOTO SYCYLII



Niefiltrowana oliwa z oliwek extra virgin, powstaje w naszej zaprzyjaźnionej przetwórni Ventura, prowadzonej przez rodzinę o tym samym nazwisku. Maria Chiara najmłodsza z rodu, jako trzecie pokolenie zajmuje się wytwarzaniem oliwy z oliwek. Jej dziadek otworzył firmę w latach 60tych i do dzisiaj niezmiennie w Caccamo na Sycylii powstaje wyjątkowa oliwa, wyciskana metodą na zimno.
Dzięki tej metodzie można zachować jej najlepsze właściwości i owocowy smak. Oliwa pochodzi z pierwszego tłoczenia z miejscowych oliwek, wyciskana tego samego dnia lub maksymalnie 48 godzin od zbioru owoców.
Blog
ZAJRZYJ NA BLOGA
Najlepszy letni makaron jaki istnieje!
Wystarczy cukinia, pomidorki, cytryna i ulubiony makaron!
Jak powstaje oliwa z oliwek?
Jak powstaje oliwa z oliwek?Razem z Giuseppe odwiedziliśmy lokalną przetwórnie oliwy z oliwek...
Trzy wskazówki jak zachować smak i zapach oliwy z oliwek na dłużej
Wiesz, że świeżo wyciskana oliwa z oliwek Extra Virgin ma zupełnie inny smak niż ta butelkowana w...